Ana içeriğe atla

Arch399 ve Arch499 Yaz Staj Dersleri Hakkında

Sevgili Mimarlık Bölümü Öğrencileri, 

Olağanüstü koşullarda yürütmek durumunda kaldığımız 2019-2020 Bahar Dönemi Mimarlık lisans eğitiminizde gösterdiğiniz dirayet ve özverili davranışlarınız için teşekkür eder, Bölümümüz adına sizlerle gurur duyduğumuzu ifade etmek isterim. Anlayış gösterdiğiniz konulardan birisi de yapmakla yükümlü olduğunuz yaz stajları konusudur. Bu konuda Üniversite ölçeğinde yaz stajı ile ilgili çalışmalar sürdürülmüş ve sürdürülmektedir. 

ARCH 499 Mimarlık Ofis stajlarınızı ofislerde yerinde yapmanızın dışında, pandeminin yarattığı olağanüstü koşullarla birlikte, on-line ortamlar üzerinden de (uzaktan) yapmanızın olanaklı olması yönünde Üniversite yöntemimiz karar almıştır. Bulundukları ilin yerel veya ulusal koşullara göre yerinde çalışmaya devam eden mimarlık ofislerinin dışında uzaktan çalışmaya devam edecekler, ya da her iki yöntemi bir arada kullanacaklar da olacaktır. Bu kararla uzaktan çalışmaya devam eden mimarlık ofislerine de staj başvurusu yapabileceksiniz. TED Üniversitesi stüdyolarda uzaktan eğitimi tercih edip hızla bu yönteme geçtiği için diğer Üniversite öğrencilerine göre staj konusunda avantajlısınız. Bir çok üniversitede yazın stüdyo dersi yapılırken sizler 499 stajını Haziran 2020 sonundan itibaren yapmaya başlayabileceksiniz. İş olanakları kısıtlı hale gelmiş olsa da diğer üniversite öğrencilerinden gelen talepler azalacağı için stajyer olarak seçilme olasılığınız da artacaktır. 

Mimarlık ofis stajı koşullarınız bu şekilde netleştiği ve olanaklarınız arttığı için staj yeri arama işlerine ivedilikle başlamak üzere ilgili web sayfasında belirtilen süreçleri lütfen işletiniz. Ekte standart 30 iş gününü kapsaması gereken 499 stajı koşullarını anlatan PDF vardır. Stajla ilgili belge ve forma da bu linkten ulaşabilirsiniz: https://arch.tedu.edu.tr/tr/arch/form-ve-belgeler. Formu doldurup, sizi kabul eden mimarlık ofisi yetkilisine onaylatıp staj koordinatörümüz Dr. Heves Beşeli’ye e-mail üzerinden iletiniz. Forma ek olarak SGK girişi için TC Nüfus Cüzdanı ön sayfasının digital kopyasının da eklenmesi gereklidir. Sayın Beşeli belgelerinizi inceledikten sonra TED Üniversitesi’nin ilgili birimlerine staj belgelerinin ulaştırılmasını sağlayacaktır.  

ARCH 399 stajının koşullarını herkes için ortak olacak şekilde oluşturmaya çalışmaktayız. Netleştiğinde tarafınızla paylaşılacaktır. Bu aşamada ARCH 399 alması gereken öğrencilerimizin yapması gereken bir işlem yoktur. 

Esenlikler

Namık Erkal

Bölüm Başkanı 

Tarih: