Skip to main content

Competition_2nd Prize: "Theodosius Port Archeological Site Architectural Project Competition"

Tarih:  Date

 

SECOND PRIZE FOR THE ARCHITECTURE FACULTY

The design team including our instructor Dr.Seray Türkay Coşkun, our part-time instructor Esatcan Coşkun, our graduate Gökçe Naz Soysal and our research assistant Çağrım Koçer have been awarded with second prize in "Theodosius Port Archeological Site Architectural Project Competition", that is organized by İstanbul Metropolitan Municipality. We congratulate our collagues.

 Click for detailed information.

---------------------------------

Proje Açıklaması:

“Theodosius Limanı Arkeolojik Alanı Mimari Proje Yarışması”, serbest ve ulusal bir mimarlık yarışmasıdır. Theodosius Limanı Arkeolojik Alanı Mimari Proje Yarışması; geçmişten günümüze uzanan yaşam katmanlarını birbirleriyle ilişkilendirmeyi, farkındalık yaratarak bilgisini paylaşılır kılmayı, anıt değerini kavramayı, anlatmayı ve bu değerin kolektif biçimde hatırlanmasına aracı olmayı amaçlamaktadır.

Yarışmaya konu olan alan, İstanbul İli, Fatih ilçesi, Yalı Mahallesi sınırları içinde 818-819-992 ve 1119 adalar, etkileşim alanları ve çevresidir. Yarışmanın konusu bu alanda yer alacak Ziyaretçi Merkezi’nin Theodosius Limanı Arkeolojik Alanı bağlamında tasarlanmasıdır.

Theodosius Limanı Alanı’nın derin kesitini ortaya çıkaran mevcut kazı çukurunu yineleyerek oluşan KAZIÇUKURU, farklı katmanların in-situ ve ex-situ bileşenlerinin bütüncül olarak korunması, sunulması, erişilebilir ve deneyimlenebilir kılınması için tüm alana yayılan ve alanın farklı katmanlarıyla temas ettiği noktalarda deneyim mekanlarına dönüşebilen bir tanıtım merkezi önerir. Kazı çukuru Theodosius Liman Alanı’nındaki katmanlaşmanın izlerini in-situ olarak barındırırken, kazı çukurunun tümleyeni olanKAZIÇUKURU’ bunların dışında kalan alana dair ex-situ verilerin temsil mekanıdır.